Skip to main content

Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een: 

Vrijwilligers Vakantiepaspoort 2024

Vind je het leuk om deze zomervakantie mee te helpen met de activiteiten van het Vakantiepaspoort in de Centrale Bibliotheek? Geef je dan nu op! 

Wat is het Jeugd Vakantiepaspoort? 
In samenwerking met de Rotterdampas krijgen alle basisschoolleerlingen in Rotterdam het paspoortje gratis op school. Hiermee kunnen zij de hele zomer van 15 juli t/m 25 augustus pret maken in en om Rotterdam, gratis of met korting. Meer info: www.vakantiepaspoort.nl 

Welke activiteiten zijn er te doen in de bibliotheek tijdens de zomervakantie?

De Letterspeurtocht  
Kinderen kunnen op de jeugdafdeling van de bibliotheek een spannende speurtocht doen met vragen en opdrachten rond het werk van schrijver Pieter Koolwijk. Bij elk goed antwoord verdienen ze een letter, die samen een woord vormen.  

Erfgoed collecties | Veelkoppige eenhoorn zoekt hoofd 
Zoveel hoofden, zoveel meningen. Iedereen vindt ergens wel iets van. Bijvoorbeeld van wat er allemaal gebeurt in de stad waar je woont. Verschil jij weleens met iemand van mening? Met je klasgenootje, de meester of met de minister-president?  

Volgens Erasmus moeten we het vooral eens zijn, dat we het met elkaar oneens kunnen zijn. Oftewel, laten we naar elkaar luisteren en de verschillen tussen elkaar ontdekken. 

Bij de Erfgoed collecties van Bibliotheek Rotterdam dagen we je uit om je te laten horen, de veelkoppige eenhoorn zal luisteren. 

Wat ga je doen?

  • Je heet de kinderen welkom in de bibliotheek;  
  • Je overhandigt speurtochten en neemt ze ook weer in;  
  • Je voorziet de kinderen van een stempel in hun Jeugd Vakantiepaspoort; 
  • Je geef uitleg aan de kinderen en ouders bij de verschillende tentoonstellingen en activiteiten; 
  • Je overhandigt promotiemateriaal; 
  • Je kunt je voorkeur opgeven voor één van bovenstaande activiteiten of je helpt bij beide, als je dat wilt.

Wie zoeken wij?

Voor beide activiteiten zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen een fijne tijd te bezorgen. Je deelt de speurtochten uit, legt uit wat ze moeten doen en geeft ze na afloop een stempel en daar maak jij ze echt blij mee! Bij voldoende stempels ontvangen zij namelijk een presentje bij de Rotterdampas-balie. Op de derde verdieping help je kinderen ook bij de opdracht.

Werktijden

  • Je kunt aangeven op welke dag(en) en hoe vaak je wilt helpen tussen 15 juli en 23 augustus, de activiteiten vinden plaats van maandag t/m vrijdag (m.u.v. de maandagochtend);
  • Je kunt kiezen uit een ochtend (10:00 – 13:30) en een middagshift (13:30 - 17:00).

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden, mail dan je naam, telefoonnummer en mailadres naar de bibliotheek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..