Skip to main content

Film: Al wat je ziet + dialoog

Van 11 oktober 2024 14:00 tot 11 oktober 2024 16:30

Zijn alle agenten nou schoften, helden of iets daartussenin? All Cops Are brengt een actieve dialoog op gang over de complexe relatie tussen politie en samenleving. Hoe kijk jij naar (de rol en het optreden van) de politie?

Deze middag wordt de film “Al wat je ziet” van Niki Padidar vertoond in de filmzaal. Padidar onderzoekt met deze film wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen, en verbeeldt zij de vervreemding die dat oproept. Aansluitend op de film gaan we met elkaar in gesprek onder begeleiding van Bahram Sadeghi. Wat leren we uit de film in relatie tot hoe we naar de politie kijken? De filmvertoning is een samenwerking met Movies That Matter (MTM). MTM toont films met een mensenrechtenthema en biedt daarbij verdiepende programma’s aan

Iedereen is welkom en toegang is gratis. Bij alle activiteiten is minimaal de helft van de plekken bedoeld voor burgers en de andere helft voor politiemewerkers. Werk je bij de politie? Geef het aan bij je inschrijving voor een activiteit. 

Praktische informatie filmvertoning:
Locatie:
Filmzaal 4de verdieping, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110
Toegang: gratis met ticket > haal je ticket hier

 

Over de makers
All Cops Are is een samenwerking van de politie met kunstenaar Yuri Veerman. Als creatief leiders van de politie creëren Marjon van Gelderen en Arnoud Grootenboer ruimte en nieuwe manieren om de veranderingen te activeren die nodig zijn.

Datum

Vrijdag 11 oktober 2024

Tijdvak

Van 14:00 tot 16:30

Locatie

Onderwerp

Cultuur, Gesprek